Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

Hullámvasút

2007. január 14. 13:54 - veni75

Ennek az építéséről láttam filmet valamelyik adón. A legmagasabb pontja asszem 120m-körül .

Kingda-Ka

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Az InuYasha egy manga- és animesorozat, melynek szerzője Takahashi Rumiko

2007. január 10. 09:05 - veni75

A sorozat a címét a főszereplőjéről, InuYasháról kapta. Maga a név; „InuYasha”, jelentése „kutyadémon” vagy „kutyaszellem” (a magyar animefordításban a szellem kifejezés honosodott meg). A sorozat teljes címe Sengoku Otogi Zōshi Inuyasha.

A történet
...Japánban, Tokióban kezdődik. Egy középiskolás lány, Higurashi Kagome, elszökött macskáját keresi, miközben betéved a családja tulajdonában lévő shinto szentélybe. A szentély lefedett kútjából hirtelen egy százlábú démon bukkan elő (Mukade Jouro), ami megragadja és magával rántja a kútba. Mikor Kagome magához tér, a feudális Japán Sengoku korszakában találja magát. Kagome egy közeli faluban találkozik egy papnővel, Kaedével. A papnőnek azonnal feltűnik, hogy Kagome szinte megszólalásig hasonlít halott nővérére, Kikyou-ra (Kikyou jelentése "harangvirág") . Kaede elmeséli, hogy nagyjából ötven évvel azelőtt nővére akkor halt meg, mikor egy félszellem (Hanyou) , InuYasha megpróbálta ellopni tőle a Négy Lélek Szent Ékkövét (Shikon No Tama). Kikyou halálosan megsérült a harc során, de még sikerült neki egy mágikus nyílvesszővel a félszellemet egy fához szögeznie (A fa egy időfa – Goshinboku). Az Ékkövet végül Kikyou testével együtt elhamvasztották, hogy azt magával vigye a túlvilágra.

Kiderül, hogy Kagome Kikyou reinkarnációja, és hogy az Ékkő az ő testében van. Mikor a százlábú démon rátámad a lányra és kitépi a testéből, majd lenyeli az ékkövet és ezzel még hatalmasabb erőre szert. Tudni kell ugyanis, hogy az ékkő, ha démon (Youkai) kezébe kerül, akkor megerősíti azt, de ha jó célokra akarják felhasználni, akkor egyszerűen megszűnik létezni. Kagome kénytelen kiszabadítani InuYashát, hogy az megküzdjön a démonnal.

Nem sokkal azután, hogy visszaszerezik az Ékkövet, rögtön mások is megpróbálják elrabolni tőlük. Kagome véletlenül szilánkokra töri, a szilánkok pedig szétszóródnak az egész vidéken.

A történet valódi cselekménye itt kezdődik és a főhősök kalandját meséli el, mialatt az Ékkő szilánkjai után kutatnak.

Időkézben feltűnik a legfőbb ellenség is, aki az egész gondot okozta a történetben. Naraku egy féldémon/félszellem (Hanyou). Eredetileg egy bandita volt, Onigumo, akit Kikyou 50 éve egy barlagban ápolt, mivel az annyira megégett, hogy már mozogni sem bírt. Onigumo beleszeretett Kikyouba és féltékenységből odaadta a lelkét egy falka démonnak csakhogy új testet és erőt kaphasson amivel megszerezheti Kikyou. Kikyout időközben egy sötét papnő (miko), Tsubaki, elátkozza. Az átok Kikyou- nak a legszörnyűbb halált hozza, ha szerelembe esik. De ez megtörténik. InuYasha és Kikyou egymásba szerettek 50 éve. Tsubaki el akarta kérni Kikyou- tól akkoriban az ékkövet, mondván, hogy Kikyo úgysem tudja megtisztítani, mivel a szerelem amit InuYasha irtánt érez meggyöngítette őt. Nos, Kikyou nem adta oda az ékkövet Tsubaki- nak, s később kegyetlen módon megölték. Naraku InuYasha alakját öltötte magára, és így támadt rá Kikyou- ra, aki kedvesére várt, hogy odadja neki az ékkövet. InuYasha ugyanis megigérte Kikyou- nak, hogy emberré válik, hogy együtt élhessen vele a faluban. Naraku mindkettőjüket tőrbe csalja. Kikyou- t halálosan megsebzi InuYasha képében, InuYasha- át pedig megtámadtja Kikyou képében. Végül a csalódott InuYasha a faluba siet, hogy ellopja az ékkövet, de Kikyou addigra odaér és utolsó erejével az Idő Fájához szögezi a féldémont. InuYasha elalszik, de mivel Kikyou nem akarta megölni, direkt az Idő Fájához egy mágikus vesszővel szögezte őt oda, így InuYasha csak elaludt és nem halt meg – ezenkívül az idő számára megállt. Kikyo felhasználhatta volna az ékkövet, hogy megmentse saját életét, de nem tette. Inkább a halált választotta, mert kedvese nélkül nem akart tovább élni.

Tehát Naraku, ez a hitvány démon, aki elválasztotta InuYashát és Kikyou -t most az ékkőre feni a fogát. Időközben InuYasha és Kagome új barátokra és egyben utitársakra is lelnek Miroku (szerzetes) , Sango (démonvadász) és Shippo (rókadémon) személyében.



aplusztv.

Takahashi Rumiko



Születési ideje: 1957

Takahashi Rumiko 1957 Október 10.-én született Niigatában. Gyerekkorában is szeretett rajzolni, azonban a manga iránt nem érdeklődött jobban, mint más, korabeli fiatalok. A középiskola alatt azonban ez a hobbi egyre erősebbé vált, és a Japan Women´s Universityn végzett tanulmányai alatt már jelentkezett a Gekiga Sonjuku nevű manga iskolába, melyet az akkor már nagyon híres Koike Kazuo vezetett. Takahashi két évig tanult Koike iskolájában aki a legnagyobb hangsúlyt az egyedi és érdekes karakterek kialakítására fektette.
1976-ban, Takahashi végre hasznát is látta az iskolának, amikor a Japan Women´s University Manga Club tagjaként publikált rövid történeteket, mint a "Bye-Bye Road". A karrierje korai éveiben meg kellett hoznia a nehéz döntést, állást vállal, vagy manga-művészként próbál megélni. Ha a mangát választja, de nem lesz sikeres, később, pár évvel idősebben már nehéz lesz elhelyezkednie. Szülei természetesen ellenezték a bizonytalan pályát, ő azonban mégis azt választotta.
A munkái felkeltették a Shogakukan kiadó figyelmét, és felkérték egy történet publikálására egyik magazinjukban, a Shounen Sunday-ben, ez Katte Na Yatsura (Overbearing People) című műve volt. Ez a magazin lett aztán a hely, melyet Takahashi azóta is az otthonának nevez. Első profi munkája, az "Azok az önző idegenek" elnyerte a "Legjobb új művész" díját, és megnyitotta elötte az utat az első sorozatához. Így 1980-ban belekezdhetett a mára klasszikus alapműbe, az Urusei Yatsurába, melyen 87-ig dolgozott.
Bár az Urusei Yatsura sikeres volt, a kezdő manga-művésznek nem volt könnyű az élete. Két asszisztensével együtt lakott egy apró lakásban, gyakran a szekrényben aludt és ramenen élt. Ezek az idők érlelték meg benne a Maison Ikkoku ötletét, mely máig is Takahashi leg-hétköznapibb, ugyanakkor legfelnőttebb munkája.

1995 Július 6.-án ünnepelték Takahashi Rumiko százmilliomodik eladott könyvét, a Ranma 1/2 34. kötetét. Az új évezredben Takahashi még mindig tele van alkotóvággyal, nem ment férjhez, és alapított családot, hanem követi az utat, melyre fiatalon lépett.

Manga.hu





sunnyspot



Shikon no Tama

A Shikon no Tama, vagy magyarul a Négy Lélek Szent Ékköve Midoriko testéből született meg. A Négy lélek: Aramitama (Bátorság), Nigimitama (barátság), Kushimitama ( bölcsesség) és Sakimitama (szeretet).

Shichinintai no Suikotsu

Róla: Két külön személyiség, az orvos, és a zsoldos-csapat tagja.
Öltözék: Egy kék ruha haloványabb mintával. Eleinte egy mellény van ennek tetején, de mikor átváltozik a gonosszá, akkor páncélt vesz rá.
Fegyver: Olyasmi, mint egy karom (kettő, mert mindkét kezén van).
Megjelenése a történetben: (Episode 107) A falu orvosa. Segít az ottaniaknak. A gyerekeket ő neveli. Kikyou ott segédkezik mellette. Nem bírja a vér látványát se. Megjelenik Jakotsu Ginkotsu és Renkotsu, és ők áttérítik a rosszra.Visszatér, már Rin is vele van. Olyan, mint az orvos, mégis megöli az emberek, de a gyerekeket akkor sem meri. Végül Kikyou egy nyílvesszővel megtisztítja a szilánkját, és jóként hal meg.
Neve jelentése: Alvó csont

Shichinintai no Renkotsu

[Neve jelentése: Fémfeldolgozó csont

Shichinintai no Mukotsu

Neve jelentése: Köd csont

Shichinintai no Kyoukotsu

Róla: Hatalmas termete. És éhsége...
Öltözék: Egyszerű ruha, páncéllal.
Fegyver: Láncos "golyó", amit a darazsak alkotnak meg.
Megjelenése a történetben: (Episode 102) Szellemeket képes volt megtámadni, és meg is enni. (Oshou sama nem tudja elpusztítani és elmenekülnek.) A farkas-falkát is megtámadja. Kouga harcol vele. Ostobaságakor össze akarja nyomni és megenni, de Kouga az ékkövét kiveszi. Kyoukotsu visszaváltozik csonttá. De Kouga nem tudja megszerezni a szilánkot.
Neve jelentése: Sötét/gonosz csont

Shichinintai no Jakotsu

Róla: Bolondos, furcsa és ... (Férfi, aki imádja a férfiakat.) Neki főleg Inuyasha a kedvence. Amikor mozogni se tud (120.) Inuyasha keze által akar meghalni, hogy békében nyugodhasson.
Öltözék: Egyik az, világos-lila zöld levélmintával. Amikor a lila elszakad, felvesz egy másikat, ami sárga sötét-zöld virágmintával. A páncélt a ruha alatt hordja, ami kígyóbőrmintás és lila.
Fegyver: Jakotsutou
Megjelenése a történetben: (Episode 102) Jakotsu és Kohaku beszélget, hogy milyen Inuyasha, és alig várja, hogy találkozhasson vele. Kiválóan forgatja kardját, ami képes több embert is megölni egyszerre. Csak Inuyasha tetszik neki, de Miroku is elég szexi neki. Kouga nem az eset. Sesshoumaru, mikor közelebbről megnézi, csak akkor mondja, hogy ő se rossz. Bankotsu és ő közte van egy erős barátság.
Neve jelentése: Kígyó csont

Shichinintai no Ginkotsu

Róla: Gépes egy kicsit. Még átalakul is egyszer. Legtöbbet Renkotsu mellett látjuk.
Öltözék: Teste egy gép, a jobb karja igazi kar, míg a bal robotkéz. Hátán hatalmas "szeletelő vágó része", huzalok, de egyéb fegyvereket is tartalmaz.
Fegyver: Egy beépített fegyvertár. ~Hátán hatalmas "szeletelő vágó része", huzalok, de egyéb fegyvereket is tartalmaz.~
Megjelenése a történetben: (Episode 104) Renkotsu küldte. Többször is elbánik vele Inuyasha, de nem lesz túl nagy baja. A második ilyen támadásnál Új testet kap, ami már tényleg egy gépére hasonlít. Gurul, mert akkor már nincs lába. Kouga megtámadta Renkotsu-t, és hogy megölje a farkast, felrobbantotta magát.
Neve jelentése: ezüst csont

Shichinintai no Bankotsu

Róla: A csapat legfiatalabbja, legerősebbje, és a vezetője. A csapat vezére cím azért is illeti, mert puszta kézzel is erősebb társainál. Körül-belül 17 éves (halála előtt).
Öltözék: Fehér ruha, kék mintával és a páncél is hasonló színezésű.
Fegyver: Banryuu, amit a "legjobb barátjának" nevez.
Megjelenése a történetben: (Episode 109) Vissza akarja szerezni a "legjobb barátját", és bosszút akar állni saját halálukért. Levelet próbál írni, de nem tud, végül Renkotsu írja meg: "Mossátok meg a nyakatok." Támadás végeztével megvárják, hogy a "kutya" kiszagolja őket. Eléggé kitűnő viselkedésű, vicces alak. Legjobban Jakotsu mellet szeret lenni, mert Jakotsu tényleg követi parancsát, és csak ő van rá tekintettel. Ketten alakították meg a csapatot.
Neve jelentése: Barbár csont

Kohaku

Kohaku Sango öccse. Narakut szolgálja, persze nem önakaratból. Ugyanis, Naraku által halt meg, de végül egy Ékkő segítségével életben maradt. Ez az Ékkő a hátában van...

Nevének jelentése: borostyán

Kagura

Kagura Naraku egyik inkarcációja. Naraku testéből született meg. Kaze youkai. Ural minden szelet, és ezzel kicsit megnehezítette Inuyasha dolgát, mert Inuyasha a két szél érintkezésénél találja meg azt, ahova lecsapva tud támadni. Kagura ezt tudta, és nem engedte, hogy láthassa. Kagome eltérítette a szelet, és Inuyasha így le tudott csapni és a Kaze no kizu eltalálta, de Kagura el tudott menekülni, és csak panaszkodott, hogy ezt nem mondta neki senki, végül dühében rátámadt Naraku-ra (neki panaszkodott, hogy feláldozta, hogy megtudja, hogy Inuyasha milyen erős). Naraku kezében ott van Kagura szíve, így ha rosszat tesz, vagy ellene fordul rögtön meg tudja ölni. Kagura utálja Naraku-t és meg akar tőle szabadulni, hogy szabad lehessen, mint a szél. Egyre csak abban bízik, hogy Inuyasha vagy Sesshoumaru felerősödik és majd legyőzi Naraku-t. Végül visszakapja szívét, de nem marad sokáig életben, mert Naraku csak a miasmával megmérgezve adta neki vissza. Sesshoumaru nem tudja megmenteni őt és eltűnik (manga 374).

Neve jelentése: régi Shinto zene és tánc

Naraku

Onigumo egy égési sérülés miatt képtelen mozogni, és testet akar, ezért a sok youkai segítségét kéri, hogy újra járhasson. Így születik meg Naraku. Naraku Inuyasha képében ráveszi a papnőt, hogy hozza el és átváltozhasson emberré. Naraku hatalmat akart, ezért is kellett neki a Shikon no Tama hatalmas ereje. Kikyou súlyosan megsebesült az ál-Inuyasha kezétől, de Kikyou nem tudta, hogy ez Naraku volt. A Shikon no Tama visszakerült a faluba. Ezután Naraku Kikyou alakjában megtámadta az ártatlant. Inuyasha azt hitte, hogy Kikyou gyűlöli, és végül ez arra vezette, hogy megtámadja a falut, és ellopja az értéket, amit sikerült meg is kaparintania. Épp menekült, de Kikyou, aki már visszaért egy nyílvesszővel a fához szegezte, amit Inuyasha nem bírt és meghalt (vagy csak örök álom.) Kikyou a sérülés miatt meghalt, és elégették a testével együtt, így a Shikon no Tama nem kerülhet rossz kezekbe többet. Naraku ezek után vándorol, és várta, amíg az ékkő újra ezen a világon nem lesz. Így találkozik a még nem létező Shichinintai vezérével. Mikor újaz idekerül a Shikon no Tama és darabokra törik. Ő elkezdi összeszedi a darabok. Mikor elég nagyot szedett össze, képes lesz saját teremtmények létrahozására. A Hakurei-zan körüli pajzs, amit Hakushi Shonin hozott létre megvédi őt addig, amíg nem sikerül új és erősebb testet kialakítania. Inkarnációi: Kagura (kaze tsukai), Kanna (fegyvere: tükör), Goshinki (képes gondolatokban olvasni, tudja, ellenfele mit akar), Juuroumaru és Kageroumaru, Musou (Onigumo), Hakudouhi (lelkekbe lát), Hakudoushi másik fele, Mouryoumaru, Byakuya (illúzió mestere).

Neve jelentése: Pokol

Kouga

Neve jelentése: acél

Sesshoumaru

Sesshoumaru apja a nagy Inu no Taisho (kutya-vezér) volt. Inuyasha fél-bátyja. Lenézi a emberek és a nem teljes szellemek, így öccsét is. Kegyetlen, hidegvérrel öl, és már a jelenléte is félelmetes. Sesshoumaru az agyarat keresi, amit apja rejtett el. Az a hely apja sírja volt. Sesshoumaru elmen e helyre és mészárlást rendezett, de hiába, mert nem ott volt, amit kerestek. Senki enm tudta hol van a valódi sír. Ekkor Végső esetben egy emberhez fordulhatott, a hőnszeretett öccséhez. Inuyasha nem tudott semmit, de végül Sesshoumaru rajött, hogy a sír bejárata Inuyasha jobb szemében volt elrejtve. A Tessaiga nem engedte, hogy Sesshoumaru hozzáérjen, Inuyasha hozzá tudott érni, de nem tudta kihúzni. Kagome húzta ki. Sesshoumaru átváltozott, és Inuyasha kipróbálhatta a kard erejét. Sesshoumaru elveszti bal karját. Egy késübbi csata folytán meghal, de a saját kardja, a Tenseiga megmenti életét. Ekkor ismeri Meg a kis halandó kislányt, Rin-t. Rin segíteni akar, de Sesshoumaru nem fogadja el. Kouga farkasai megtámadnak egy falut, és Rin is meghal. Sesshoumaru érzi a vére szagát, és végül megmenti, ezek után védi a kislányt.

Neve jelentése: Tökéletes gyilkolás

Kikyou

Kikyou egy miko és egy kis faluban él húgával. Rengeteg youkai támadta már meg, és minddel végzett. Egyik nap egy ember jött, és bízta a védelmére a Shikon no Tama-t. Tsubaki, Kikyou egyik riválisa megpróbálta elvenni, de az átok, amit küldött visszaszállt rá. A Shikon no Tama vonzta a gonosz lények. (youkai és ember egyaránt) Kaede egy ilyen csapáskor megsebesült a jobb szemén. Kikyou egy férfit ápolt egy kis barlangban, aki nem tudott mozogni. Inuyasha is megjelent, és egyben védte is a Shikon no Tama-t mert magának akarta. Kikyou nem bízott benne ezért készített neki valamit, ami a kotodama volt. Neki akarta adni, de Inuyasha is adott neki valamit, amitől meggondolta magát, és nem adta oda. Végül jött Naraku, aki a köztük lévő köteléket megtörte és egymás ellem fordította őket. Naraku Inuyasha képében ráveszi a Kikyou-t, hogy hozza el és átváltozhasson emberré. (Naraku hatalmat akart, ezért is kellett neki a Shikon no Tama.) Kikyou súlyosan megsebesült az ál-Inuyasha kezétől, de Kikyou nem tudta, hogy nem az igazi. A Shikon no Tama visszakerült a faluba. Ezután Naraku Kikyou alakjában megtámadta az ártatlant. Inuyasha azt hitte, hogy Kikyou gyűlöli, és végül ez arra vezette, hogy megtámadja a falut, és ellopja az értéket, amit sikerült meg is kaparintania. Épp menekült, de Kikyou, aki már visszaért egy nyílvesszővel a fához szegezte, amit Inuyasha nem bírt és meghalt (vagy csak örök álom.) Kikyou a sérülés miatt meghalt, és elégették a testével együtt, így a Shikon no Tama nem kerülhet rossz kezekbe többet. Kagome az ő reinkarnációja. Urasue képes embereket agyag testben feléleszteni, így Kikyou is feléledhetett. Ez Inuyasha-t teljesen megzavarta. Kikyou csak lelkekkel tudja a testét összetartani. Naraku testében lévő emberi szív miatt nem képes megölni őt.

Neve jelentése: Kínai harangvirág

Shippou

Shippou és kitsune-youkai, vagyis egy róka-szellem. Apjával élt, akihez egy nap ékkőszilánk került. E miatt támadtak rájuk a villám-fivérek, hogy a szilánkot elvegyék és megölték Shippou apját. Shippou egyedül maradt, és meg akarta bosszulni apja halálát. Ő maga gyenge volt, és neki is szilánkokra volt szüksége. Ellopott egyet Kagome-től, de a szilánk vonzza a villám-fivéreket. Kagome persze segíteni akart a kis kölyöknek. Ez által keveredett bele Shippou bosszújába Inuyasha és Kagome. Végül Inuyasha segít, legyőzi a fivéreket, így Shippou bosszúja beteljesül. Miután árva kölyök nem akart egyedül maradni, Inuyasha és Kagome megengedte, hogy ő is velük menjen.

Egyik támadása a Kitsune-bi(róka-tűz). Okos kis kölyök, és sok mindent ért, amit Inuyasha egyáltalán nem (például, mikor Miorku és Sango kapcsolatáról beszélnek).

Neve jelentése: Farok

Miroku

Miroku nagyapját Naraku megátkozta egy szörnyű átokkal. Az átok a jobb tenyerén lévő lyuk, ami mindent beszív. Ez az átok végzett Miroku Nagyapjával, és apjával is, és így Miroku árva lett. Mushin nevelte fel. Miroku, mint szerzetes járja a vidéket. A falvakban minden szép lányt megkérdez, hogy lenne-e a gyermekeinek anyja. Van egy hajlama, ami miatt a keze mindig a lányok fenekén köt ki. Kagome is megtapasztalhatta ezt, végül, miután csatlakozott Inuyasha és Kagome kis csapatához találkozott Sango-val, és vele is megtette, kicsit késve, a szokásos dolgait.

Neve jelentése: szerzetes

Sango

Sango a szellemirtók faujában él. Naraku megtámadja a falujukat és egy ékkő (a Shikon No Tama egy darabja) segítségével uralma alá veszi Sango kisöccsét, Kohakut. A megbabonázott Kohaku lemészárolja a falut, és kis híján Sangot is. Naraku egy ékkőszilánkot helyez Sango testébe, aki meggyógyul és erősebb lesz. Naraku elhiteti Sangóval, hogy Inuyasha ölte meg az öccsét. Sango bosszút esküszik. Amikor találkozik Inuyashával és csapatával, meg akarja ölni. Idővel kiderül, hogy Inuyasha ártatlan, és Sango velük tart hogy megbosszulja Kohaku, az apja és faluja megölését. (Kohaku nem halott, Naraku irányítja az ékkőszilánkkal, ha azt kiveszik belőle, meghal.)

Nevének jelentése:korall

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása