Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

Death Note

2009. április 24. 21:09 - veni75


 Forrás

Story

Death Note デスノート
Death Note - A Halállista
Megjelenés: 2006
Hossz: 37 rész
Műfaj: akció, dráma, krimi, thriller,
pszichológiai, természetfeletti
Rendezte: Araki Tetsuro
Manga: Obata Takeshi,
Ohba Tsugumi
Dizájn: Kitao Masaru
Írta: Yonemura Shoji
Zene: Taniuchi Hideki,
Hirano Yoshihisa
Stúdió: Madhouse Studios
Hivatalos oldal

Az anime főszereplője Yagami Light (a mangaban Yagami Raito), egy jóképű, meglehetősen intelligens, ámde unatkozó japán diák, aki egy nap különös jegyzetfüzetre bukkan az iskola udvarán. Ez a Death Note, vagyis a Halállista, amely túlvilági eredetű, egy Ryuk nevezetű halálisten ejtette a Földre. Light felveszi a füzetet, és elolvassa a margójára írt használati útmutatót, mely szerint az az ember, akinek az arca ismeretében beleírják a nevét a füzetbe, meghal.
Light élete megváltozik, úgy érzi, kapott egy lehetőséget, hogy jobbá tegye a világot, ezért a tévében, interneten látott bűnözők neveivel kezdi megtölteni a füzet lapjait. A nemzetközi bűnüldöző szervezetek hamarosan felfigyelnek arra, hogy bűnözők százai halnak meg szívinfarktus következtében, ám az esetek példátlan kivitelezése miatt csupán sejteni merik, hogy valamiféle sorozatgyilkos áll a háttérben. Az interneten és a médiában rengeteg követője akad a titokzatos hősnek, akit Kira (a "killer", vagyis a gyilkos japánul kiejtve) néven ismer a világ.
A gyilkos kilétének kiderítésére és elfogására segítségül hívják a zseniális magánnyomozót, L-t, aki álnevek mögé rejtőzve, arcát vagy hangját a külvilágnak soha sem mutatva vett részt nemzetközileg körözött bűnözők elfogásában. L és Light között, noha sosem találkoztak vagy beszéltek, azonnal megindul egyfajta szellemi párharc, amelyben a vesztes fél egyben az életéről is lemondhat. Mindkét fél beleadja minden erejét a harcba, hol az egyik, hol a másik géniusz kerekedik fölül. A detektív végül merész lépésre szánja el magát: nevének eltitkolásával felfedi magát a gyanúsított, Light előtt, aki kénytelen barátságot színlelni (bár ez, mivel nagyon hasonlítanak egymásra, nem esik nehezére).
A szellemi sakkjátszmák még drámaibb fordulatot vesznek, amikor egy "második Kira" is megjelenik, s tevékenykedni kezd a médián keresztül – vagyis immár két halállista van a földön, halandó ember kezében…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shilouette.blog.hu/api/trackback/id/tr175857067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása