Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

Francia manikűr 6 lépésben!

2009. április 26. 09:20 - veni75



Most újra hódít a francia manikűr! A szép és ápolt köröm királynőjeként mindig is jelen volt a szépségiparban a francia körömápolás. Mit tudhatnak a franciák és ez a manikűr? Eleganciát, nőiességet és ápoltságot sugározni. Ha nem jutsz be a maikűröshöz, láss neki otthon tanácsaink segítségével!

Az első lépés: Először kukorica- vagy bármilyen durvább szemcsés szappannal dörzsöld végig a kezeidet, hogy eltávolítsd vele a felső bőrréteget! Aztán vízzel öblítsd le és egy puha törölközővel töröld szárazra őket. A kirepedezett kezek fő oka ugyanis a nem teljesen szárazra törölt bőr.

A második lépés: Reszeld egyenletesre a körömvégeidet. Ha túlságosan töredezettek és repedezettek érdemes rövidebbre reszelni őket, hogy megerősödjenek, de használj puha, apró szemcsés körömreszelőt, mert a durva reszelés tönkre teheti a körömfelszínét és egyenetlenné válhat.

A harmadik lépés: Kend be a kezed mandulaolajjal, csavard be egy törölközővel, és pihentesd negyed órán át. Az olaj a felesleges hámréteget felpuhítja, és könnyen ledörzsölheted, de soha ne használj hámkéseket vagy ollót, mert azzal csak tönkre teszed a körömágyadat!

A negyedik lépés: Vigyél fel egy alapozó réteget minden körmödre és két percig hagyd száradni. Sok fajta alapozóréteg van, a legjobb, ha olyat választasz, ami ásványokkal és vitaminokkal táplálja őket, de megfelelő alapot is nyújt a következő réteg felviteléhez.

Az ötödik lépés: A köröm végeken, a körmök két széléről kezd el festeni a fehér réteget és végül, hagyd, hogy középen egyesüljenek. Várd meg, amíg teljesen megszáradnak.

A hatodik lépés: A végső lépés, hogy átlátszó réteggel bevond a körmeid, ha lehet, olyan lakkot válassz, aminek van egy halvány rózsaszín csillogása és ezt 10 percen át hagyd száradni. Ha pedig extra csillogást akarsz, akkor kenj rá még egy réteget!

Néhány extra tipp:

Növeld a kezed vérbőségét egy kis masszázzsal, még eredményesebb lehetsz, ha langyos víz alatt teszed ugyanezt.

A vegyszerek és a túl sok víz, ártalmasak a kezedre és repedezetté teszik a körmeid, ezért takarításnál, mosásnál és mosogatásnál használj kesztyűt, még akkor is, ha kényelmetlen.
Lefekvés előtt kend be a kezed Vazelinnel és húzz rá egy puha kesztyűt. Reggelre puhább lesz a kezed, mint a kisbabáké.

 

[forrás]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shilouette.blog.hu/api/trackback/id/tr805857076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása