Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

ki vagy te?

2009. június 13. 21:50 - veni75

-Fiatalnak tûnsz de ismertem már néhány varázslótörpöt, akiknek arcán nemigazán látszott megélt éveik száma, mégis igen tisztes korban jártak már. Te hány éves vagy? -kérdezte újra.
-Én is ismertem már néhány mágust, akiknek arcán már szarkalábak mélyültek. Hajszálaik helyenként már ezüstösödõ színbe csaptak át, mégis nagyon ifjak voltak-hozzám képest. -Tette hozzá gondolatban.
-Tehát a fel nem tett kérdés, hogy én mennyi idõs vagyok? -még mindig mosolygott. Buster elmerengett a fiatal arcon, sebek helyét fürkészte de egyet sem látott. Egy tündöklõ szépség tekintete pásztázta, olyan amilyet sajátjai között nem nagyon látni.
-Nem kérdezem. Alig vagy 20 éves! -mondta ki határozottan.
-Idén leszek 23-sejtette, hogy Buster nevetségesen fiatalnak találja majd, és hogy a kora alapján fogja levonni következtetéseit. De tévedett. Mikor a férfi újra megszólalt, hangjában a legkevésbé sem volt nyoma gúnynak.
-Hát a Te fajtádban ez már felnõtt kornak számít. Igen tehetséges lehetsz ha már ilyen nagyszerû mágus hírében állsz. -fáradtan lesütötte szempilláit, görnyedt hátát a falnak támasztotta.
-Én már 950 éves vagyok:) -nagyot sóhajtott, és folytatta
-Az én fajtámban ez annyit jelent, hogy megéltem életem egyharmadát. Majdnem egyidõsek vagyunk.
-mielõtt folytathatta volna gondolatmenetét érezte, hogy a lány görcsösen összerándul mellette.
-Fáj valamid? Megsebesültél? -kérdezte együtt érzõn. A lány, válasz helyett kinyitotta mindkét tenyerét, de Buster csak a vérzõ sebeket látta. Mellvértje alá nyúlt és egy tiszta textildarabot húzott elõ. Kétfelé szakította és a lány kezére tette.
-Nem mondtad, hogy vérzel. -Tette hozzá szemrehányóan.
-Nemsoká elmúlik. Azt hiszem. -Válaszolta határozatlanul. Buster finoman érintette meg a lány kezét és óvatosan felitatta a vért. Nem akart még több fájdalmat okozni.
-Lássam milyen mély a seb.
Mikor meglátta a kirajzolódó rúnákat meglepetten nézett Sophie szemeibe.
-Rúnáid vannak! Csak a legnagyobb varázslóknak vannak ilyen jeleik.
-Igen. Gyermekkorom óta ott vannak, és mostanában néha véreznek is.
-Tudod mit jelentenek? -Buster hangja megremegett a felismeréstõl.
-Rúnák.A mesterem azt mondta ,hogy ezek a jelek olyanok mint a térkép. Vigyáznom kell rájuk és arra is ,hogy mit csinálok mert ha magával ragadna a gonoszság, akkor akár el is veszíthetem õket.
Buster közelebb emelte a fényhez Sophie kezét, és mutatta.
-Ez itt. Ami olyan mint a jobbra nyíló kacsacsõr, az a „Kenaz”.  Azt jelenti, hogy van benned
bölcsesség. Éleselméjû vagy, kreatív és ügyesen megoldod a gondjai. Ez a rúna segít neked abban , hogy legyen célod az életed során és hogy nyitott légy mindenre.
Az pedig, ami olyan mint egy lehajló „F” -betû. Ez az „Ansuz”. Azt jelenti, hogy született vezetõ vagy. Megvan benned a képesség a tisztánlátásra, és mivel közel állsz az istenekhez a Sámán hatalma is benned rejlik. Igazságra és testi –lelki egyensúlyra törekszel de nincs benned kellõ együttérzés. Túl „magasról” nézed a világot. Ahhoz, hogy igazán nagy vezetõvé válj, szükséged van érzelmi kapcsolatra is.
-A következõ rúnát látva Buster elmosolyodott, de folytatta.
-Ez a rúnád, az amelyik mostanában gyakran vérzik. Az a két vonal egymással szemben. -Mutatott rá.
-Az egyik valamivel rövidebb mint a másik, és a tetején egy harmadik vonal köti össze õket. Látod? Az az „Uruz”. Azért vérzik, mert most erõsödik benned az életerõ. Ahogy varasodik, egyre élesebben látszik majd. Elõbújik belõled a tudattalan, zabolázhatatlan õsi szenvedély. De segít növelni az akaratod, tapasztalataid révén egyre jobb „vadász” leszel:) Számomra azt is jelenti, hogy még érintetlen vagy, de már ismered a szerelem érzését. -Sophie fülig pirult Buster szókimondásán és hirtelen összezárta a tenyerét.
-Hé, ne szégyelld el magad:) -Minden hátsó szándék nélkül ölelte át a lány vállait, álla alá tette ujját, kissé felemelte Sophie fejét és szeretõ pillantással nézett a ragyogó szemekbe.
-Nagyon szép vagy. -Közelebb húzódott hozzá és finoman megcsókolta az arcán.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shilouette.blog.hu/api/trackback/id/tr75857143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása