Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

Történelmi Vigasságok

2009. július 18. 21:49 - veni75


Eger, Dobó István Vármúzeum, 2009. július 18 - 26.
Idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg a hagyományos történelmi fesztivált július 18. és 26. között az egri Dobó István Vármúzeum. 
A fesztivál során tradicionális mesterségeket folytató kézművesek kínálják portékájukat és mutatják be a szakma mesterfogásait az érdeklődőknek. A középkort idéző haditorna évről évre a közönség egyik kedvence a gótikus palota udvarán. A rendezvény keretein belül az Országos Szittyatalálkozó és Versenyen július 18-19-én lesz történelmi íjászverseny, jelmezes felvonulás, a 7 próbás vitézkedés bemutatóján pedig kelevézhajítást, kürtfújást, ágyúgolyó hajítást, szablyahasználatot, fokos használatot, és távlövést is láthat az érdeklődő.

A versenyszámokban természetesen a közönség is próbára teheti magát. Kézzel fogható história címmel interaktív történelmi
programok kerülnek bemutatásra július 20. és 24. között. Lesz interaktív tárlatvezetés a Dobó István Vármúzeumban, középkori fegyverbemutató, az érdeklődők pedig betekintést nyerhetnek Gárdonyi Géza dolgozószobájába is. A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják az íjászatot, a csatacsillag-dobást vagy a gólyalábakat, éjszakánként pedig fáklyás kazamatavezetés várja a földalatti erődrendszer iránt érdeklődőket. A Keleti kultúrák napján, július 24-én a tradicionális keleti zeneszámok, énekek megismerése mellett részesei lehetünk a vár török kori mindennapjainak is. A kuruc-labanc ütközetek bemutatóiba a vállalkozó kedvű gyerekek is beszállhatnak, akik a „zoknicsatán” bizonyíthatják rátermettségüket. 

Részletek: www.egrivar.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shilouette.blog.hu/api/trackback/id/tr425857194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása