Veni

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" (Tamási Áron)

Tandíjmentességet kínál a legjobbaknak a Kodolányi János Főiskola

2013. február 05. 20:48 - veni75

2013. február 1., péntek 07:00


Budapest, 2013. január 31., csütörtök (OTS) - Az államilag finanszírozott helyekre való bejutási rendszerhez hasonló módon a Kodolányi János Főiskola minden alapszakán lehet tandíj fizetése nélkül is diplomát szerezni, így döntött a Kodolányi János Főiskola Rektori Tanácsa. A Kodolányira az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár alacsonyabb pontszámmal is be lehet jutni az ingyenes helyekre, mint az államilag finanszírozott helyek minimum ponthatára. A hallgatóknak nem kell aláírniuk a röghöz kötő hallgatói szerződést, és a tandíjmentes helyek a nappalis hallgatók mellett a levelező és távoktatásos képzési formát választóknak is elérhetők, és a képzés teljes időtartamára járnak.

Magyarország egyik meghatározó felsőoktatási intézménye az alapszakokra nem kapott államilag finanszírozott helyeket, csak a mesterképzéseire. A 20 éves magán felsőoktatási intézmény vezetősége ezért úgy határozott, a hozzá felvett hallgatók közül minden szakon a legjobbaknak tandíjmentességet biztosít. Ez azt jelenti, hogy a felvett hallgatók közül a legmagasabb pontszámmal bekerülőknek nem kell a költségtérítési díjat befizetniük. A felvételi eljárásban a költségtérítéses finanszírozási formát kell a jelentkezőknek megjelölniük, és a jelentkezések feldolgozása után egy belső ponthatár fogja meghatározni, mely hallgatók szerezhetnek tandíjmentesen diplomát. A Kodolányi János Főiskola ezt a lehetőséget, az államilag finanszírozott helyekkel ellentétben, nem csak a nappali tagozatos diákoknak biztosítja, levelező és távoktatási formában is lehet költségtérítés megfizetése nélkül diplomát szerezni. A tandíjmentesség az állami helyekhez hasonlóan a teljes képzési időre jár, kiesni ebből a rendszerből hasonló szabályok szerint lehet (kredit nem teljesítés, 4,01 alatti tanulmányi eredmény, stb.), mintha állami intézménybe járna a hallgató.

"Ha már az állam különbséget tett a felsőoktatási intézmények között fenntartó alapján, mi nem szeretnénk ezt a példát követni, számunkra nincs különbség állampolgár ás állampolgár között. Szeretnénk a hozzánk jelentkezőknek is megadni az esélyt, hogy tandíj nélkül tanulhassanak ugyanolyan arányban, mint az állami felsőoktatási intézményekben. A Kodolányi János Főiskolára felvett hallgatók közül a hozott pontszám alapján ugyanolyan számítási alapelvek szerint, mintha állami intézménybe jelentkezett volna, fogjuk kiválasztani a legjobbakat, akik tandíjmentességet élveznek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztosan állíthatom, hogy hozzánk alacsonyabb pontszámmal is be lehet majd jutni az ingyenes helyekre, mint az államilag finanszírozott helyek minimum ponthatára." - mondta el Dr. h. c. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora.


További információ:
Berta Ákos
Kodolányi János Főiskola
rektor-helyettes
06 30 298 60 37
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shilouette.blog.hu/api/trackback/id/tr875857326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása